×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

E-auktioner kan spara miljoner

2011-07-28, Tidningenvision.se

Hundratals miljoner kan sparas i kommuner och landsting nu när e-auktioner blir tillåtet i upphandlingar. I Göteborg kunde man sänka telefonkostnaderna med 60 procent.

E-auktion innebär att kommunen och företagen kommer överrens om en miniminivå av vad som ska ingå i varan eller tjänsten som ska upphandlas. Under en timme får sedan företagen bjuda under varandra för att ro hem kontraktet. Både pris och kvalitet vägs in när kommunen sedan bestämmer vilket företag som vinner.

Göteborgs stad har vid flera tillfällen använt sig av e-auktion vid upphandlingar, bland annat lyckades de för ett antal år sedan sänka sina telefonkostnader med 60 procent.

Men det har varit osäkert om e-auktioner har varit helt tillåtet. Nu har det skrivits in i lagen och Göran Brunnberg, upphandlingschef på Upphandlingsbolaget i Göteborg, säger till Sveriges Radio P4 att han hoppas kunna spara många miljoner åt skattebetalarna genom det nya systemet.

Han menar att om Upphandlingsbolaget kan pruta tio procent rakt igenom skulle Göteborg kunna spara 300 miljoner kronor.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum