×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Avundsjuka vanligt på arbetsplatser

2011-07-20, Tidningenvision.se

Avundsjuka är en stark känsla på svenska arbetsplatser. Och det är kostsamt för arbetsgivaren. Det visar en studie från Högskolan i Borås.

Det är doktoranden Nina Korvela som har undersökt känsloläget på olika arbetsplatser. 250 personer fick svara på frågor som bland annat handlade om arbetsprestationer och löner. Och den starkaste känslan visade sig vara avundsjuka, rapporterar Sveriges Radio Sjuhärad.

– Ju mer man kan identifiera sig med sina kollegor ju lättare är det att bli avundsjuk på dem. Därför är det ovanligt att man är avundsjuk på sin chef, säger Nina Korvela till radion.

Hon menar att avundsjuka är en känsla som vi bär med oss redan under skoltiden.

– Men i arbetslivet är det så mycket som står på spel. Folk börjar få hus och barn och hund, så då behöver man verkligen pengarna också.

För arbetsgivare kan avundsjuka bli en dyr historia om den yttrar sig genom ineffektivt arbete och ökat antal sjukskrivningar.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum