×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Åre kommun dålig på att förebygga olyckor

2011-07-20, Tidningenvision.se

Åre kommun gör inte tillräckligt för att förebygga olyckor. Det menar både myndigheter och fastighetsägare, med förra sommarens översvämningar och ras i minne.

Redan i december förra året kom Statens geotekniska institut, SGI, med förslag på åtgärder för att förebygga olyckor liknande dem som skedde förra sommaren. Men Åre kommun har inte gjort något utav dem, rapporterar Sveriges Radio Jämtland.

SGI kritiserar nu kommunen för att sakna helhetsgrepp, en strategi och en handlingsplan. Och fastighetsägare menar att kommunen är dålig på att informera om vem som har ansvar för skadorna efter förra sommarens olyckor.

Samtidigt har exploateringen av skidområdet i Åre gjort att risken för översvämningar och ras har ökat vid bergsfoten, eftersom vegetationen på berget, som förr stoppade regn- och smältvatten, har skövlats.

Anders Sigfridsson, räddningschef, menar att kritiken mot kommunen är befogad.

– Det saknas någon form av funktion i vår kommun i dag som har övergripande koll på alla de olika åtgärder som finns. Vi har nog också levt i tron att olika statliga myndigheter ska gå in och göra utredningar åt oss och bekosta dem. Men vi på Åre kommun måste själva ta lite mer initiativ, säger han till radion.
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum