×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Allt fler barn och unga omhändertas

2011-07-22, Tidningenvision.se

Antalet barn och unga som placeras eller omhändertas enligt socialtjänstlagen ökar. Samtidigt står barn i kö i delar av landet för att få en plats i ett familjehem.

Nästan 25 000 barn och unga var placerade eller omhändertagna någon gång under 2010. Det visar Socialstyrelsens statistik över kommunernas insatser enligt socialtjänstlagen och lagen om vård av unga, LVU.

På sju år har andelen som har påbörjat en familjehemsplacering ökat med nära 50 procent. Bland pojkar mellan 13 och 17 har siffran mer än fördubblats. Socialstyrelsen kopplar samman det med den stora ökningen av ensamkommande flyktingbarn.

Den ökningen har gjort att det på vissa håll i landet är kö till familjhemmen. I Växjö till exempel väntar tio barn på att bli placerade, uppger Sveriges Radio Kronoberg.

– Det har hänt att det har tagit upp till ett år, och det är ju beklagligt när det tar så lång tid, säger Åsa Jakobsson, socialsekreterare i Växjö kommun, till radion.
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum