×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vimmerby skrotar hjälp till utsatta barn

2011-02-21, Tidningenvision.se

Tre tjänster i Vimmerby kommun som varit inriktade på att stötta barn och ungdomar i bland annat missbrukarfamiljer försvinner från och med i dag.  Orsaken är att kommunen ska spara 8 miljoner kronor.

Kommunen har under flera år haft höga kostnader för socialtjänsten och inte kunnat hålla budgeten.

– Många barn och unga i kommunen har en besvärlig situation. En del lever i familjer med missbruk och andra med funktionshindrade föräldrar. Lagen kräver att vi går in med stöd och det är därför vi inte kunnat hålla budgeten, säger Torbjörn Sandberg (KD), ordförande i socialnämnden.

Men nu har kommunfullmäktige satt ner foten och kräver att socialtjänsten krymper budgeten med 8 miljoner kronor under året. För att kunna hålla sig inom budgetramarna tas alltså de tre tjänsterna bort, men det blir inga uppsägningar.

En av tjänsterna var ett vikariat som nu inte förlängs och de två andra har erbjudits nya tjänster på socialförvaltningen. Däremot riskerar konsekvenserna för de utsatta barnen och ungdomarna att bli allvarliga, anser Torbjörn Sandberg.

– Jag har varnat för att det här skapar problem på sikt och hade gärna sett att vi slapp den här neddragningen, säger han.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum