×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vd på Göteborg Energi tecknade otillåtet avtal

2011-02-15, Tidningenvision.se

Anders Hedenstedt, vd på kommunala Göteborg Energi, tvingas lämna sin post. Anledningen är att han utan styrelsens vetskap tecknat ett förmånligt pensionsavtal med bolagets vice vd.

Avtalet, som upptäcktes i arbetet med årsredovisningen, tecknades i somras. Det handlade om en tilläggspension som gav bolagets vice vd möjlighet att gå i pension vid 62 års ålder. Nu har det annullerats.

­– Vd har inte befogenheter att ta sådana beslut utan det är styrelsen som avgör. Dessutom har det framstått som om styrelsen inte skulle få nys om det, vilket är det mest anmärkningsvärda, säger Susanna Haby, vice styrelseordförande på Göteborg Energi, till Sveriges Radio Göteborg.

Hon säger att styrelsen saknar förtroende för Anders Hedenstedt. Vid ett styrelsemöte i går beslutades därför att han ska lämna sitt uppdrag och gå i förtida pension. Bolagets vice vd kommer att omplaceras.

Sara Pramsten

sara.pramsten@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum