×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Väldigt få får 80 procent i a-kassa

2011-02-16, Tidningenvision.se

Färre än 4 procent av dem som blir av med sitt heltidsjobb får 80 procent av tidigare lön i a-kassa. Det visar en sammanställning från a-kassornas samorganisation, SO.

I rapporten konstateras att bara 40 procent av de arbetslösa har a-kassa över huvud taget. 60 procent står alltså helt utan ersättning från arbetslöshetsförsäkringen.

Enligt SO är en förklaring till att så många står utanför a-kassan att många grupper – ofta personer med de sämsta villkoren och lönerna på arbetsmarknaden – inte kan uppfylla villkoren för ersättning sedan reglerna ändrats flera gånger de senaste åren.

SO:s ordförande Harald Petersson säger i ett pressmeddelande att det är mycket viktigt att taket för ersättning höjs och indexeras.

– Den som förlorar jobbet måste kunna koncentrera sig på sökaktiviteter utan att samtidigt behöva vidta dramatiska räddningsaktioner i familjebudgeten, som att skaffa sig ett billigare boende, säger Harald Petersson.

Rapporten beskriver läget hösten 2010. Prognosen för 2011 är att den andel av de arbetslösa som får 80 procent av tidigare lön i a-kassa kommer att sjunka till omkring 3 procent.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum