×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Valdemarsvik tar bort kommunchefen

2011-02-14, Tidningenvision.se

Valdemarsviks kommun avskaffar kommunchefen. I stället ska en ledningsgrupp på sex personer leda kommunens anställda.

–Vi vill platta ut organisationen och få avdelningscheferna att samarbeta bättre, säger kommunstyrelsens andre vice ordförande Hans G Andersson i det lokala Nybyggarpartiet.

Valdemarsviks kommun har sneglat på Åtvidabergs kommun som avskaffade kommunchefen 2009. Där roterar nu kommunchefsskapet mellan de fem förvaltningscheferna. I Valdemarsvik kommer sex avdelningschefer att dela på ledarskapet. Exakt hur det ska gå till är inte klart.

–Vi ger avdelningscheferna ansvaret att sy ihop en ledningsgrupp, säger Hans G Andersson.

Kommunen räknar inte med att direkt spara några pengar på att avskaffa kommunchefen. Den nuvarande kommunchefen Bengt Lindström kommer i fortsättningen att jobba som kommunens chefsekonom.

–Inte direkt. Men på sikt tror vi att vi kommer att spara pengar genom att vi får en effektivare organisation.

SKTF-avdelningen har ännu inte haft några synpunkter på omorganisationen.

–Vi har begärt en konsekvensbeskrivning men har inte sett den ännu. Innan dess är det svårt att ta ställning, säger Sten Ovinder, ordförande i SKTF-avdelningen i Valdemarsvik.

Sten  Ovinder ser en risk med att vissa frågor kan hamna mellan stolarna när ingen har det övergripande ansvaret.

–Vissa frågor är ju svåra att sortera in under ett visst ansvarsområde. Det måste ledningen visa hur man ska lösa, säger han.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum