×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Underskott fällde landstingsdirektör

2011-02-03, Tidningenvision.se

Landstingsdirektören Jan Svanell lämnar sin tjänst i Landstinget Blekinge. Orsaken är att han inte lyckats komma till rätta med sjukvårdens skenande underskott.

Jan Svanell lämnade i dag in sin avskedsansökan till landstingsstyrelsens ordförande Kalle Sandström (S). I ett pressmeddelande på landstingets hemsida konstaterar han att det mot bakgrund av det ekonomiska läget är bäst att någon annan tar över.

–Det krävs nu betydligt mer drastiska och snabba åtgärder för att komma tillrätta med landstingets ekonomi och jag anser inte att jag är rätt person för det uppdraget. Därför väljer jag själv att lämna mitt arbete som landstingsdirektör, säger han.

Landstinget Blekinge hade redan före årsskiftet sjösatt sparprogram för att minska underskottet på 155 miljoner kronor inom hälso- och sjukvården. I början av veckan visade det sig att underskottet var nästan 100 miljoner kronor större än man tidigare trott.

Landstingsrådet Kalle Sandström har nu påbörjat arbetet  med att utforma en ny ledning för landstinget. Jan Svanell stannar kvar på sin post tills en efterträdare är utsedd.

– Landstinget Blekinge befinner sig i ett mycket allvarligt ekonomiskt läge och det är mycket viktigt att vi har en handlingskraftig ledning. Inom kort återkommer jag till hur vi tänker utforma den nya ledningen i landstinget, säger han.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum