×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Trögt arbete med minoritetsspråk

2011-02-23, Tidningenvision.se

Kommunerna trevar sig fortfarande fram när det gäller lagen om minoritetsspråk. Det konstateras i en uppföljningsrapport.

Den första januari 2010 trädde lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk i kraft. Målet med den nya lagen är att stärka skyddet för minoritetsspråken i Sverige. Bland annat måste ett antal kommuner kunna erbjuda service, äldrevård och barnomsorg på finska eller samiska.

Men efter ett år med den nya lagen är det många kommuner som inte vet hur de ska uppfylla lagens intentioner. Uppföljningen, som gjorts av Länsstyrelsen i Stockholms län och Sametinget, visar att behovet av information, stöd och erfarenhetsutbyte är stort.

Rapporten visar också att de 42 berörda kommunerna bara använt en tredjedel av statsbidraget som vikts för arbetet med att stärka minoritetsspråken.

– Det är uppenbart att det krävs mer arbete för att reformen ska få fullt genomslag. En del av de pengar som staten satsar har inte kommit till användning än. Det är förståeligt eftersom lagen är ny, men nu är det viktigt att pengarna används under 2011, säger integrationsminister Erik Ullenhag (FP) i ett pressmeddelande.

Sara Pramsten

sara.pramsten@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum