×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Trög förhandling för privatanställda

2011-02-09, Tidningenvision.se

Förhandlingarna om ett nytt avtal för 2 500 SKTF-medlemmar på privata vårdföretag är nu inne i ett slutskede. SKTF vill ha garanterade löneökningar men det har arbetsgivaren ännu inte gått med på.

I våras sade SKTF upp avtalet med Vårdföretagarna som rör anställda på privata behandlingshem, äldreomsorgsföretag och större privata vårdbolag som Carema, Capio och Attendo. SKTF ansåg att de sifferlösa avtalet inte fungerade. Bland annat blev var tredje medlem utan löneökning under 2009.

I förhandlingarna om ett nytt avtal har arbetsgivarna nu lämnat ett första bud som SKTF har avvisat. SKTF har bland annat krävt en procentsiffra på ett garanterat löneutfall. Men Vårdföretagarna vill fortfarande ha ett sifferlöst avtal och parterna står långt ifrån varandra.

–Vi har inte kommit överens om någonting. Nivån på löneavtalet är ju den stora frågan, säger SKTFs förhandlare Ellen Simonsson.        

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum