×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tidigare hemlösa synar Stadsmissionen

2011-02-18, Tidningenvision.se

Stockholms stadsmission låter tidigare hemlösa utvärdera organisationens egen verksamhet för hemlösa. Bättre och mer trovärdiga svar från personer som intervjuas är en av målsättningarna.

Det är första gången Stockholms Stadsmission använder metoden med brukarrevision, vilket betyder att människor med egen erfarenhet utvärderar en verksamhet. Metoden är mest använd inom psykiatrisk och socialpsykiatrisk verksamhet.

– Brukarrevisionerna är en unik möjlighet för människor som en gång har levt i utsatthet att få uppdrag där en nödvändig merit är den erfarenhet som annars har varit en belastning, säger projektledaren Yvonne Zätterman Åberg i ett pressmeddelande.

Enligt Stadsmissionen finns det forskning som visar att svaren blir mer tillförlitliga om frågorna ställs av någon med egen erfarenhet av verksamheten som granskas.

Elva personer har utsetts till brukarrevisorer och ska tillsammans med Statens institutionsstyrelse göra utvärderingarna.  De första verksamheterna som granskas är stödboendet Bostället, personligt ombud samt ett träningsboende för unga.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum