×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Svenljungas kritiserade kommunchef sparkas

2011-02-04, Tidningenvision.se

Det är turbulent i Svenljungas kommuntopp. Nyligen varslades en fackligt förtroendevald efter att ha kritiserat ledningen. Nu tvingas kommunchefen gå.

Kommunchefen Torkel Andersson slutar med omedelbar verkan, rapporterar Sveriges Radio Sjuhärad.

– Vi har kommit överens med Torkel Andersson om att han säger upp sig och avslutar sin anställning, sade kommunalrådet Eva Johansson (C) på en presskonferens i går.

Torkel Andersson har bland annat fått hård kritik efter att kommunen varslat kommunjuristen om uppsägning sedan han kritiserat ledningen. Kommunjuristen är fackligt förtroendevald och hamnade i konflikt med ledningen sedan han gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket om den dåliga psykosociala arbetsmiljön i kommunen.

– Vi har sett när vi talat med personal att det finns en stark kritik kring ett otydligt och svagt ledarskap, säger Eva Johansson.

Torkel Andersson får två årslöner, ungefär 1,4 miljoner kronor, när han slutar. Samhällsbyggnadschef Magnus Nilsson blir tillförordnad kommunchef.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum