×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Startskott för SKTFs hälsotävling

2011-02-23, Tidningenvision.se

Nu startar årets hälsotävling i SKTFs regi. Alla medlemmar har chansen att vinna en weekendresa, en spa-dag eller biobiljetter och samtidigt bli mer hälsosam på kuppen.

Sedan några år tillbaka arrangerar SKTF en hälsotävling som alla medlemmar gratis kan vara med i, ett erbjudande som varit mycket populärt.

– Förra året deltog nästan 10 000 personer, berättar Björn Jonsson, ombudsman på SKTF.

Orsaken till att SKTF arrangerar tävlingen är att man anser att det är viktigt att sköta om sin hälsa för att orka med arbetslivet och att ge medlemmarna något extra för fackavgiften.

Tävlingen går till så att man gör en hälsoanalys som finns på nätet och svarar på frågor om vikt, mat- och motionsvanor och välmående. Därefter får man ett svar på vad man kan förbättra under de fyra veckor som tävlingen pågår. Den som tävlar samlar sedan poäng utifrån hur man äter och motionerar.

För att få maxpoäng för maten ska man äta frukost, frukt och grönt minst tre gånger om dagen, skippa skräpmaten och äta på regelbundna tider. För att samla motionspoäng kan man göra allt från att promenera till andra mer pulshöjande alternativ, som att jogga.

Den som vill komma i gång och röra på sig genom att börja gå minst 30 minuter om dagen ska anmäla sig till hälsotävlingen och den som vill motionera mer till motionstävlingen. Tanken är att alla ska kunna vara med och tävla på sin egen nivå.

Efter att de fyra veckorna gått görs en uppföljning där man kan se vilka förbättringar som skett. Och sedan finns möjligheten att vinna en weekendresa med hotellboende inom Sverige, en upplevelse – till exempel en spa-dag, en kurs i smyckedesign eller ett besök hos lejonen i Kolmården – eller en biobiljett.

Vinnarna i hälsotävlingen, där väldigt många får lika många poäng, utses genom lottning, medan den som samlat flest poäng vinner motionstävlingen.

Så anmäler du dig.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum