×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Små arbetsplatser sämre på missbruk

2011-02-11, Tidningenvision.se

Större arbetsplatser arbetar med att förebygga alkoholproblem bland de anställda i större utsträckning än små arbetsplatser. Det visar en nationell kartläggning.

Det är Statens Folkhälsoinstitut som på regeringens uppdrag har kartlagt alkoholpreventiva insatser i arbetslivet. Resultatet, som bygger på en enkätundersökning bland ett antal slumpmässigt utvalda arbetsplatser, visar att två av tre arbetsplatser har en alkoholpolicy. Hälften uppgav att de arbetar alkohol- eller drogförebyggande själva eller med företagshälsovården.

Var tredje arbetsplats rapporterade att de känner till Riskbruksmodellen som innebär att anställda via företagshälsovården kan erbjudas ”alkoholscreening” och rådgivning i samband med en hälsoundersökning.

Undersökningen visar att alkoholpolicy och alkoholförebyggande arbete förekommer oftare på arbetsplatser med fler än 50 anställda.

– Resultaten visar också att det är vanligare med alkoholförebyggande arbete på arbetsplatser i offentlig regi och på arbetsplatser där man haft utbildning om alkoholförebyggande arbete, säger projektledaren Pernilla Nordkvist i ett pressmeddelande.

Sara Pramsten

sara.pramsten@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum