×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

SKL varnar för sämre missbruksvård

2011-02-07, Tidningenvision.se

Låt inte landstingen få ensamt ansvar för missbruksvården. Det säger Anders Knape (M), ordförande i Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Den 1 april lämnar utredaren Gerhard Larsson över missbruksutredningen till regeringen. Men redan nu har han signalerat att han tycker att landstingen ska få ansvaret för vården. Det anser SKL är fel väg att gå, skriver Anders Knape (M) i en debattartikel.

Han skriver bland annat på att behandling inte längre skulle bli en rättighet för individen eftersom den inte längre skulle falla inom ramen för socialtjänstlagen. Anders Knape ser också risker med försämrad tillgänglighet, ett smalare utbud av insatser som riktar in sig på beroende och inte missbruk samt risk för att kommunernas verksamheter tappar kompetens.

Anders Knape tycker i stället att reformen av missbruksvården borde rikta in sig på bättre samverkan mellan kommuner och landsting och ta tillvara erfarenheterna från utvecklingssamarbetet Kunskap till praktik. Det är ett nationellt projekt där kommuner och landsting i alla län samarbetar för att utveckla missbruks- och beroendevården och där 10 000 personer ska ha genomgått en basutbildning innan årets slut.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum