×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

S öppnar för skattehöjningar

2011-02-15, Tidningenvision.se

Privatskolors vinst och kommuner som lägger ut all verksamhet på entreprenad är problem som socialdemokraterna vill ta itu med om de återfår makten. Det är i alla fall tankar i den rapport som partiets kriskommission nu lagt fram.

Kommissionen är noga med att påpeka att innehållet i rapporten inte är detaljerade politiska förslag utan tankar om partiets färdriktning.

På sätt och vis handlar det om en återgång till klassisk socialdemokratisk politik med satsning på full sysselsättning och tillväxt, just de delar som i analysen pekas ut som områden där partiet tappat förtroende hos väljarna.

Kommissionen vill att socialdemokraterna ska driva reformpolitik på en rad områden: skola och vuxenutbildning, bostäder, kollektivtrafik och annan infrastruktur, stärkt föräldraförsäkring och stärkt finansiering av pensionssystemet. Dessutom anser rapportförfattarna att anställningsskyddet har urholkats de senaste åren och behöver bli starkare.

Det mesta av allt detta kostar pengar och därför utesluts inte framtida skattehöjningar, även om förhoppningen är att ökad tillväxt ska ge reformutrymme. Kommissionen förordar en - helst blocköverskridande- översyn av hela skattesystemet.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum