×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Region Skåne föreslår rökstopp på arbetstid

2011-02-15, Tidningenvision.se

I vår kan det bli förbjudet att röka under arbetstid i Region Skåne. En ny policy och nya riktlinjer ska få fler att fimpa.

Skåne har en högre andel rökare än resten av landet och cirka 15 procent röker dagligen. Om förslaget går igenom kommer cirka 32 000 anställda påverkas.
Reglerna säger bland annat att rökning bara får ske på särskilt anvisade platser utomhus, medbetare ska avstå från att röka på arbetstid och de som arbetar inom sjukvården ska inte snusa i möte med patienter.

– Den här typen av beslut har man haft länge i andra landsting. Vi är egentligen ganska sent på det i Skåne, vi var överens i alla partier och jag tror därför att frågan kommer att gå igenom även i regionfullmäktige, säger regionrådet Katarina Erlingson (C) till Sydsvenskan.

Riktlinjer för hur man ska få medarbetare att avstå tobak finns sedan tidigare på Skånes universitetssjukhus i Malmö och Lund. Om ärendet klubbas igenom i regionfullmäktige den 1 mars börjar reglerna gälla ett par veckor därefter.

Anna Friberg, hälso- och sjukvårdsstrateg inom Region Skåne, tycker att det är viktigt att ta ställning.
 – Det är viktigt att Region Skåne, som jobbar med vård, hälsa, miljö och regional utvecklig, tar ställning, säger hon till Sydsvenskan.
Framför allt då rökning är den enskilt största riskfaktorn för sjukdom och förtida död i västvärlden.

Emma Sandell

emma.sandell@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum