×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Regeringen vill utreda höjd pensionsålder

2011-02-09, Tidningenvision.se

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) vill att svenskarna ska jobba längre i framtiden. Därför tillsätter regeringen nu en ny pensionsutredning som ska se över pensionsåldern.

- När medellivslängden stiger och de materiella kraven under ålderdomen ökar kommer fler att behöva jobba lite längre än i dag, annars blir pensionerna lägre, sade han till TT.

Ulf Kristersson säger att under den tid som sedan det nya pensionssystemet infördes på 1990-talet har medellivslängden för män ökat med två år och för kvinnor med ett år.

Ulf Kristersson ser inte någon ny fixerad pensionsgräns framför sig utan vill ha en bred analys av hur människor ska kunna jobba längre. Ett första enkelt steg är enligt honom att höja gränsen för hur länge en arbetstagare har rätt att stanna i jobbet från 67 år till 69 år.

Socialdemokraterna säger att de vill satsa på åtgärder så att fler kan jobba fram till den nuvarande pensionsåldern på 65 år i stället för att gå i pension tidigare som många gör.

Men Tomas Eneroth, företrädare för Socialdemokraterna i pensionsarbetsgruppen, säger till TT att han uppskattar att Ulf Kristersson vill ha en bred genomgång av möjligheterna att åstadkomma fler arbetade timmar.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum