×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Pressad församling säger upp personal

2011-02-07, Tidningenvision.se

Riseberga-Färingtofta församling i Lunds stift har så ansträngd ekonomi att man har beslutat säg upp personal. 800 000 kronor ska sparas in i år.

Kyrkorådet har beslutat att församlingen ska minska personalen med två heltidstjänster. Kyrkoherde Benny Svanljung ska utreda var tjänsterna ska tas.

– Vi får se till vad vi har för mål med själva verksamheten, samtidigt som det finns turordningsregler som ska följas. Det är en jättesvår uppgift, säger Benny Svanljung till Helsingborgs dagblad.

Församlingen har 17 anställda, men flera har anställningar som bara omfattar några timmar i veckan. Benny Svanljung kan i dag inte ge besked om vilka delar av verksamheten som kan beröras av personalminskningen. Oron är stor bland personalen, säger han.

– Vi vill att processen ska vara så snabb som möjligt, samtidigt som den ska vara så noggrann som möjligt. Men det är viktigt att vi inte segar. Förutom att det får ekonomiska konsekvenser mår inte personalen bättre för att det går långsamt.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum