×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Press på kommuner ska ge asylbarn plats

2011-02-17, Tidningenvision.se

Det finns fortfarande för få boenden för ensamkommande flyktingbarn. Därför tillsätter regeringen nu en utredning som ska komma med förslag på hur man kan tvinga kommuner att ta emot barnen.

Antalet ensamkommande asylsökande barn har ökat rejält de senaste åren. Förra året handlade det om 2 393 barn. Samtidigt råder det platsbrist vilket gör att många barn hamnar i kommunala transitboenden. Under det senaste året har 500 ensamkommande barn fått vänta i 100 dagar i dessa tillfälliga boenden.

Migrationsverket har gjort flera påstötningar för att få fler kommuner att ta emot barn som söker asyl. Men åtagandet är frivilligt och fortfarande är det många kommuner som inte har velat skriva något avtal med Migrationsverket.

Därför vill regeringen, med migrationsminister Tobias Billström (M) i spetsen, nu att en utredare ska förslå att Migrationsverket får ökade möjligheter att placera ensamkommande flyktingbarn i kommuner som saknar en överenskommelse.

– Jag har tidigare varit ganska skeptisk till att titta på ett sådant här tvångsinstrument, men när man kommer till en punkt när man inser att det inte fungerar på ett tillfredsställande sätt då får man ompröva sina ställningstaganden, säger migrationsminister Tobias Billström (M) till Sveriges Radio Ekot.

Håkan Sörman, vd på Sveriges Kommuner och Landsting, är kritisk till Tobias Billströms uttalande och menar att kommunerna sliter hårt för att kunna ta hand om barnen på ett bra sätt. Han tror inte heller att en tvingande lagstiftning är lösningen.

–Vi vill att utredningen ser över hela mottagningssystemet. I det sammanhanget behöver även ankomstkommunernas situation uppmärksammas. Deras situation är långt mer ansträngd än man tidigare räknat med, det gäller inte minst Malmö. En utredning bör också överväga möjligheten att staten tar över det som nu åligger ankomstkommunerna, säger Håkan Sörman i ett pressmeddelande.

Sara Pramsten

sara.pramsten@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum