×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Präster kritiseras för nedlåtande uttalanden

2011-02-08, Tidningenvision.se

Linköpings stift kritiserar två präster som uttalat sig nedlåtande om kvinnliga kolleger. Domkapitlet har dock inga synpunkter på att prästerna inte ville ta emot nattvarden av kvinnliga kolleger.

Domkapitlet i Linköping har utrett tre präster som ska ha haft svårt att samarbeta med kvinnliga präster. Bland annat lät de bli att ta emot nattvard när den delades ut av prästvigda kvinnor.

Två av prästerna har nu fått kritik. När det gäller den ena skriver domkapitlet att utredningen ger en bild av honom som ”arrogant, mästrande och nedvärderande” och har brustit i respekt för sina kolleger, skriver Kyrkans tidning.

Den andra erkänner att han har gjort vissa nedlåtande uttalanden om kvinnliga präster men säger att det gjordes i en diskussion och inte var hans personaliga uppfattning. Prästen får dock allvarlig kritik och uppmanas att beakta sitt ordval i framtiden.

Domkapitlet anser dock att ingen av de båda prästerna begått så allvarliga övertramp att de ska få någon påföljd som erinran, prövotid eller obehörigförklaring.

Den tredje prästen som utretts klarar sig helt utan kritik. Ingen av kritiseras för att de inte ville ta emot nattvarden av en kvinnlig präst eftersom nattvarden är frivillig. Domkapitlet konstaterar också vidta åtgärder mot någon som anser att kvinnor inte ska verka som präster eftersom åsiktsfrihet gäller även för detta.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum