×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Präst får kritik efter kränkning av kollega

2011-02-15, Tidningenvision.se

Diakoniassistenten upplevde att kyrkoherden trakasserade honom sexuellt på en personalfest. Nu ger domkapitlet i Stockholms stift kyrkoherden en skriftlig erinran för att han visat dåligt omdöme som präst.

Diakoniassistenten, som är anställd i en Stockholmsförsamling, anmälde sin chef till domkapitlet efter en fest förra sommaren. Han menar att kyrkoherden hade trakasserat honom sexuellt och känner sig mycket kränkt.

Dessutom polisanmälde han händelsen, men förundersökningen lades efter att han dragit tillbaka sin anmälan.

Enligt diakoniassistenten ska kyrkoherden bland annat i samband med en mingelfotografering ha lagt armen runt honom och viskat: ”Du är så jädra snygg; jag vill slicka Dig i örat.”

Prästen ska också ha föreslagit att bilden skulle skickas till en kollega, tillika diakoniassistentens handledare, med texten ”I natt är X min”. Han talade även förtroligt med diakoniassistenten om sin homosexualitet.

Kyrkoherden har i förhör sagt att han enligt sin egen uppfattning inte viskat något olämpligt till diakoniassistenten och att han inte har haft för avsikt att kränka honom. Han säger att han kan ha föreslagit en sms-text med formuleringen "X är min fr om ikväll" men att han då syftade på att han ville överta handledarskapet för diakoniassistenten.

Domkapitlet har möjlighet att förklara en präst obehörig att utöva vigningstjänst, men i det här fallet nöjer man sig med att dela ut en skriftlig erinran. Domkapitlet menar att kyrkoherden avsevärt har skadat det anseende en präst bör ha.

Enligt domkapitlet borde kyrkoherden ha insett att han betedde sig olämpligt mot sin underordnade, att han inte skulle ha berättat så ingående om sitt privatliv och att han inte borde gett förslag på ett textmeddelande med innebörden ”I kväll är X min”.

SKTF har även krävt skadestånd av församlingen där diakoniassistenten är anställd.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum