×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Personalbrist skapar stora journalberg

2011-02-18, Tidningenvision.se

I Blekinge har väntetiden för att få diktat utskrivna har varit uppåt tre veckor på vissa vårdcentraler. Nu erbjuder sig läkarsekreterare självmant att jobba helger för att beta av högarna.

Under en tid har ett tiotal läkarsekreterartjänster i Landstinget Blekinge stått vakanta. Nu märks konsekvenserna i form av långa väntetider för att få diktat utskrivna, värst är situationen på länets vårdcentraler.

– Det här har vi påtalat i flera år men nu har läget blivit extremt eftersom man inte tar in vikarier, säger Ann Brodén, avdelningsordförande för SKTF i Landstinget Blekinge.

Hon berättar att flera läkarsekreterare spontant erbjudit sig att arbeta på helgerna för att beta av diktatbergen. Ann Brodén har ställt frågan till landstingsledningen om det finns ekonomi för sådant helgjobb – och den kvalificerade övertid det skulle innebära.

Landstinget Blekinge är i ekonomisk kris och nyligen meddelades att alla vikarier och timanställda kommer att få gå. Det är oklart hur många av de berörda som är SKTF-medlemmar.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum