×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Pappans karriär styr mer över flyttarna

2011-02-18, Tidningenvision.se

Par som har barn flyttar oftare på grund av pappans karriär än på grund av mammans, visar en ny forskning.

Heterosexuella par med barn där pappan har ett jobb där det går att tjäna mycket pengar, det vill säga ett yrke med stor lönespridning, flyttar oftare. Det är också vanligare att familjen byter bostadsort när pappan hunnit jobba några år och kvalat in bland de 20 procent inom yrket som tjänar mest. Familjen anpassar sig alltså till de karriärmöjligheter som finns för pappan. Den slutsatsen dras i en rapport från Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering, IFAU, där orsakerna till 600 000 pars flyttar mellan 1998 och 2007 studerats.

Men att familjer skulle anpassa sig efter mammans karriär är inte alls lika självklart, enligt rapporten. Familjer där mamman har ett yrke med stor lönespridning är inte alls lika benägna att flytta. Det är heller inte vanligare att flytta efter att mamman hunnit jobba några år och etablerat sig inom ett yrke, tvärtom är det vanligare att flytta mer i början av kvinnans karriär.

– Att vi inte hittar motsvarande effekt för kvinnor tyder på att paren tar större hänsyn till mannens karriär än till kvinnans, säger Maria Brandén, en av rapportförfattarna, i ett pressmeddelande.

En förklaring till det kan enligt rapporten vara att kvinnor inte har samma möjligheter att göra karriär och nå riktigt höga positioner och löner som män, på grund av det så kallade ”glastaket”. Därför blir också en flytt på grund av karriären mindre intressant.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum