×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Örebro och Västra Götaland till omval

2011-02-14, Tidningenvision.se

Fem månader efter ordinarie val ska landstingsvalet i Västra Götaland göras om. Omval ska även genomföras i kommunalvalet i Örebros nordöstra valkrets.

Felen som begåtts i Västa Götaland är enligt Valprövningsnämndens ordförande, Bengt-Åke Nilsson, så pass allvarliga att de kan ha påverkat valutgången. Marginalerna i landstinget var mycket små.

– Centern hade bara behövt 16 röster till för att ta det sista utjämningsmandatet från Socialdemokraterna, säger Bengt-Åke Nilsson till SVD. Orsakerna till omvalet är felaktigt godkända budröster, oräknade förtidsröster och väljare som inte fått rösta.

I Örebros kommunval var marginalerna också ytterst små, ytterligare en röst till FP hade gett partiet ett mandat till.

Åsikterna om Valprövningsnämndens beslut varierar. Folke Johansson, professor i statsvetenskap, tycker att det är för lång tid mellan valet och Valprövningsnämndens beslut.

– Det är extremt lång tid, för lång tid. Det är bra med en noggrann genomgång men ett nytt val förlorar sin rimlighet så här lång tid efter ordinarie val, säger Folke Johansson, till TT.

Kristdemokraterna å andra sidan applåderar beslutet. Lennart Bondeson, kommunalråd i Örebro för Kristdemokraterna, säger i ett pressmeddelande att det främst är en seger för demokratins spelregler.

 Gert-Inge Andersson (S), ordförande i regionstyrelsen i Västra Götaland, ser omvalet som ett tecken på att Valprövningsnämnden vill statuera exempel.

– Jag tror att det måste till en allmän skärpning ute i kommuner och valnämnder, säger han.

Emma Sandell

emma.sandell@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum