×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ny titel ett lyft för Piteås assistenter

2011-02-24, Tidningenvision.se

Alla administrativa assi­stenter i Piteå kommun har fått ny titel. Totalt handlar det om ett 50-tal anställda som nu kan titulera sig administratör. Några av dem kommer till och med att få titeln handläggare.

–Det känns väldigt bra. Nu säger titeln vad vi faktiskt jobbar med, assistent säger egentligen ingenting, säger nyblivna administratören Eva Westerlund.

Det är SKTF i kommunen som har drivit att alla assistenter, utom biblioteksassistenterna, ska få byta titel. Peter Forss, ordförande i SKTF-avdelningen, bad assistenterna beskriva sina arbetsuppgifter. Därefter presenterade han resultatet för arbetsgivaren. Vid årsskiftet fick administratörerna sin nya titel.

–Initiativet kom från dem själva, sen har jag jobbat med det här i två år. Det har varit ett evigt nötande, säger Peter Forss.

Eva Westerlund har jobbat i kommunen i tolv år. I dag jobbar hon på Stöd och omsorg, det som tidigare kallades handi­kappomsorgen. Hon har sett arbetet förändras mycket under åren.

De som jobbat ännu längre kommer ihåg när handläggarna handskrev sina utredningar som assistenterna sedan renskrev på skrivmaskin.

–Förr var vi mer assistenter och servade andra, men nu har vi mycket mer självständiga arbetsuppgifter som vi har eget ansvar för, säger Eva Westerlund.

Kartläggningen av assistenternas arbetsuppgifter visade också att ett tiotal assistenter egentligen hade så avancerade arbetsuppgifter att de skulle kunna lyftas till administrativ handläggare.

–Vi gör en ny arbetsvärdering för att utreda det nu. Problemet är att vi inte klart har definierat vilka arbetsuppgifter en handläggare har. Där måste jag erkänna att vi måste bli lite vassare, säger kommunens personalchef Stefan Larsson.

Titelbytet har ännu inte inneburit något för lönen. Eva Westerlund och Peter Forss vill gå försiktigt fram och ser titelbytet som en tvåstegsraket.

–Tanken är att det förhoppningsvis ska generera något i plånboken framöver, men det här första steget var att vi skulle få en bättre titel som säger vad vi gör och som är en kick för vår yrkesstolthet, säger Eva Westerlund.

–Vi ser det här som en halv seger, när vi fått höjd lön blir det en hel seger.

Personalchefen Stefan Larsson säger dock att de som nu tituleras administratör inte kan räkna med någon lönehöjning bara på grund av titelbytet.

–Titelbytet i sig är inte grund för höjd lön. Men om någon visar sig ha en handläggarroll kan det absolut bli tal om en löneökning, säger Stefan Larsson.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum