×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mammor oftare sjuka och borta från jobbet

2011-02-04, Tidningenvision.se

Mammor är sjuka och borta från jobbet dubbelt så ofta som pappor, visar en ny rapport. En förklaring kan vara att kvinnor tar ett större ansvar för barnen, tror forskare.

Innan män och kvinnor får barn är de borta från jobbet på grund av sjukdom ungefär lika frekvent, men efter första barnet förändras det radikalt. Då stiger mammornas sjukfrånvaro kraftigt och de är borta från jobbet dubbelt så ofta som papporna fram till dess att det första barnet fyllt 15 år. Det slås fast i en rapport från Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering, IFAU.

Skillnaderna kan inte förklaras av att det är vanligare att kvinnor arbetar inom sektorer med dålig arbetsmiljö, anser forskarna, eftersom kvinnor i alla branscher har högre sjukfrånvaro. Skillnaden är inte heller något unikt för Sverige, utan så här ser det ut i alla länder där en hög andel av kvinnorna arbetar. Förklaringen står i stället att finna i ansvarfördelningen i hemmet och i hur könsrollerna ser ut.

– Förvärvsarbete i kombination med att kvinnorna tar ett större ansvar för barn och familj skulle kunna vara en förklaring, säger rapportförfattaren Per Johansson, enligt ett pressmeddelande.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum