×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Linköping har Sveriges bästa sjukhus

2011-02-10, Tidningenvision.se

Sveriges bästa sjukhus ligger i Linköping. Det visar den första rankningen av de svenska sjukhusen gjord av analys- och informationsföretaget Health Consumer Powerhouse.

– Att ranka Sveriges bästa sjukhus 2010, är ett experiment för att se vilket resultatet blir om vi väger samman data från Öppna Jämförelser och www.vantetider.se till en rangordnande jämförelse sjukhusnivå, säger Arne Björnberg, utvecklingschef, Health Consumer Powerhouse, i ett pressmeddelande.

Undersökningen är uppdelad i delgrenar så som ortopedi, strokevård, hjärtsjukvård och väntetider. Max kunde sjukhusen få 1 000 poäng. Vinnaren, Universitetssjukhuset i Linköping, kom upp i 728 medan det lägst rankade, Kiruna sjukhus, fick nöja sig med 417 poäng.

Universitetssjukhuset i Linköpings topplacering på listan är inget som förvånar Arne Björnberg, utvecklingschef på Health Consumer Powerhouse.  Han påpekar att sjukhuset sedan länge har ett solitt rykte för att arbeta systematiskt med kvalitetssäkring.

Jämförelsen omfattar 73 svenska sjukhus och den övre delen av listan domineras av typiska länslasarett. Arne Björnberg poängterar dock att rangordningen kan påverkas av att rapporteringen från sjukhus ibland annat Stockholm och Norrbotten är mindre fullständig.

Emma Sandell

emma.sandell@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum