×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Landsting mjukar upp mobilförbud

2011-02-15, Tidningenvision.se

Västerbottens läns landsting tillåter anställda att ha mobiltelefonen påslagen på fler platser. Samtidigt blir landstinget tydligare med att mobilförbudet på intensivvårdsavdelningar ska följas.

Det totalförbud mot mobiltelefoner som funnits inom delar av landstingets verksamheter har inte följts särskilt väl.

– Det har varit lite si och så. Folk har gått in på IVA (intensivvårdsavdelningen) med mobilen på, säger Jan Jonsson, medicinteknisk ingenjör inom Västerbottens läns landsting.

Problemet är att telefonerna kan störa medicinsk utrustning och leda till att exempelvis puls- och blodtrycksmätningar ger felaktiga utslag.

Men att införa en hårdare attityd till privata mobiltelefoner är inte rimligt, menar Landstinget i Västerbotten. Därför öppnar man upp för att mobiltelefoner får användas på fler avdelningar, bland annat på vissa vårdavdelningar där det tidigare varit totalförbud. De inskränkningar som görs är att telefonerna inte får användas inom 1,5 meter från medicinteknisk utrustning. Dessutom skärps förbudet på avdelningar som sysslar med intensivvård.

– Där det är förbud ska det vara förbud, säger Jan Jonsson.

De nya reglerna gäller all verksamhet inom landstinget.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum