×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Läkarsekreterarjobb hotade i Umeå

2011-02-14, Tidningenvision.se

Sex av sju läkarsekreterare på vårdcentralen Dragonen i Umeå riskerar att bli av med sina jobb när Caremas skrivbyrå i Stockholm tar över journalskrivandet.

–Allt fler av våra vårdcentraler ser fördelarna med att göra så här och koncentrerar journalskrivandet till vår egen byrå, säger Annica Levén, HR-specialist på Carema sjukvård.

Bakgrunden till den föreslagna neddragningen är att fler patienter valt att lista sig på andra vårdcentraler efter att hälsovalet införts. Därför måste verksamheten spara på flera områden och ett sätt är enligt arbetsgivaren att låta bolagets skrivcentral i Stockholm sköta journalskrivandet. En modell som 12 av Carema sjukvårds 35 vårdcentraler redan infört.

–Fördelen med det här sättet att jobba är att man nu kan vara säker på att alla diktat kommer att levereras inom 24 timmar. Jag är övertygad om att kvaliteten kommer att fortsätta att vara hög, säger Annica Levén.

Om förslaget blir verklighet kommer två av de sex läkarsekreterarna att erbjudas jobb på skrivcentralen i Stockholm. Övriga riskerar att sägas upp. Just nu pågår dock förhandlingar och inget är klart ännu.

–Vårt mål är att rädda så många tjänster som möjligt, säger Magnus Sällström, SKTF- ombud för alla Caremas verksamheter i Sverige.

Om så många som sex av sju försvinner kommer verksamheten att drabbas hårt eftersom läkarsekreterarna gör mycket mer än att bara skriva journaler. Följden kommer bland annat att bli att sjuksköterskorna och läkarna får sköta mer administrativt arbete, befarar Magnus Sällström.

–Det är inget att hymla om att det blir så. Och den läkarsekreterare som blir kvar kommer att få en tung och tuff tjänst.

Han tolkar det som att Carema sjukvård nu börjat se över var i landet man kan dra ner på läkarsekreterartjänster för att spara pengar.

–2011 har börjat illa. Vi ser det som mycket oroande att arbetsgivaren agerar så här offensivt, säger Magnus Sällström.

Han räknar upp flera ställen där Carema sjukvård dragit ner på läkarsekreterartjänsterna. En tjänst har tagits bort på Hovshaga vårdcentral utanför Växjö och en halv tjänst har försvunnit på Simrishamns sjukhus. Men den i särklass största neddragningen på läkarsekreterartjänster är den som aviserats i Umeå.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum