×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Lagförslag befaras leda till mer övertid

2011-02-07, Tidningenvision.se

Regeringen vill ändra lagen så att det blir fritt fram att jobba 350 timmar övertid per år och person, mot tidigare 200. TCO varnar för att ändringen leder till mer övertidsjobb.

Tidigare var arbetsgivare tvungna att begära dispens från Arbetsmiljöverket om personalen skulle jobba mer än 200 timmar övertid. Men nu föreslår regeringen att dispenskravet tas bort och att antalet timmar utökas med 150 till sammanlagt 350, under förutsättning att situationen inte går att lösa på annat sätt. Lagändringen gäller bara arbetsgivare som inte har kollektivavtal, men får trots det tummen ner av LO, TCO och Saco. Mats Essemyr, arbetstidsutredare på TCO, tror att ändringen kommer att leda till att även arbetsgivare med kollektivavtal kommer att kräva att de anställda jobbar mer övertid.

– Det finns redan idag en stor övertidsproblematik. Vi är rädda att den genomsnittliga övertiden kommer att öka som en följd av förslaget, säger han.

Lagändringen föreslås träda i kraft den 1 augusti 2011.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum