×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kyrkan skärper arbetet mot sexövergrepp

2011-02-17, Tidningenvision.se

Svenska kyrkan skärper sitt arbete mot sexuella övergrepp. I de nya riktlinjerna tas även sociala medier och övergrepp mot pojkar och män upp.

I dagarna presenterade Svenska kyrkan skriften ”Vad gör vi nu? Bemötande och förebyggande av sexuella övergrepp”. Skriften ska vara till hjälp för såväl personal som utsatta och kommer bland annat finnas på Svenska kyrkans hemsida.

- Sexuella övergrepp sker i många miljöer i samhället, även i församlingar. Svenska kyrkan har ansvar för både förövare och utsatta, säger Inger Lise Olsen, handläggare för könsrollsfrågor i Svenska kyrkan, i ett pressmeddelande.

I de reviderade riktlinjerna tas nya områden upp. De sociala medierna som skapar nya risker för sexuella övergrepp, pojkar och män som utsatta samt kvinnor som förövare.

–Vi har under åren sett att det förekommer sexuella övergrepp i alla stift. Det ska vara en nolltolerans, säger Inger Lise Olsen, till TT.

Läs de nya riktlinjerna här.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum