×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kräver 4 procents lönepåslag till alla

2011-02-10, Tidningenvision.se

Inga individuella löne­ökningar under 2011. I stället samma löne­påslag till alla anställda. Så lyder kravet från SKTF i Ulricehamn. Kommunens högste politiker är inte främmande för tanken.

Det har varit en turbulent höst i Ulricehamn. Förvaltningar har slagits samman, personalchefen köpts ut och ett 20-tal chefer har fått nya tjänster. Vissa anställda vet inte ens vem de ska ha lönesamtal med.

–Det är väldigt många som har bytt chef. Därför kan det inte bli någon rättvis lönerevision i år, säger Katarina Muhonen, SKTF-ordförande i Ulricehamn.

Därför har SKTF – tillsammans med Kommunal, Lärarförbundet och SACO-förbunden i Ulricehamn – gått samman i ett gemensamt krav på att alla anställda ska få ett generellt lönepåslag på 4 procent. Det vill säga att ingen anställd lönesätts individuellt.

–Vi tycker absolut att man ska fortsätta med individuell lönesättning, men i år är det inte rimligt, säger Katarina Muhonen.

Hon är medveten om att kravet på enhetliga löneökningar kan sticka i ögonen på en del medlemmar. Men Katarina Muhonen anser att alternativet – chefer som ska lönesätta medarbetare de inte känner – är mer orättvist.

Kravet på 4 procents löneökning har fått extra tändvätska av de två högsta kommuncheferna fått nya pensionsavtal som ger dem rätt att sluta med 74 procent av lönen vid 63 års ålder.

Finns det pengar till dyra pensionsavtal borde det även finnas resurser för att satsa på övriga kommunanställda, menar facken.

Lars Holmin (M), kommunstyrelsen ordförande i Ulricehamn, ät tveksam till 4-procents­kravet.

–Spontant, utifrån budget­läget, känns det inte realistiskt.

Däremot öppnar han för möjligheten att hoppa över individuell lönesättning under 2011.

–Jag utesluter inte att man kan frångå det i år, säger han.

Det är inte bara i Ulricehamn som missnöjet med låga löneökningar kokar. Tidigare har även SKTF-avdelningarna i Kalmar, Värnamo och Kiruna, Nyköping och Jönköping krävt 4 procent under 2011.

–Lönegapet mellan hög- och lågavlönade och män och kvinnor har ökat. För att minska skillnaderna vill vi att SKTFs medlemmar ska få 4 procent. Vi vill också ha en extra satsning på assistenter och handläggare som i huvudsak är kvinnor, säger Sten Stridsman, SKTF-ordförande i Kiruna.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum