×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Krav på bättre villkor för frikyrkoanställda

2011-02-15, Tidningenvision.se

Reallöneökningar för samtliga medlemmar, friskvård på arbetstid och extra semesterdagar för yngre. Det är några av SKTFs yrkanden inför förhandlingarna om ett nytt avtal för anställda i frikyrkorna.

Det gällande treårsavtalet går ut 30 april och det är dags att teckna ett nytt löneavtal för SKTFs cirka 900 medlemmar som arbetar i frikyrkor. Idag överlämnades avtalsyrkandena till Arbetsgivaralliansen.

När det gäller löneutvecklingen betonar SKTF att modellen med lönesamtal måste utvecklas, att grunderna för arbetsgivarnas lönesättning måste vara tydliga och tillämpas konsekvent. Däremot har SKTF ännu inte fastställt krav på hur många procent lönerna ska öka.

– Med tanke på den stigande inflationen är vi försiktiga. Redan nu är inflationstakten över två procent och vi vill se till att medlemmarna får reallöneökningar, säger avtalsombudsman Kurt Blomqvist.

SKTF vill också att arbetsgivarna satsar mer på kompetensutveckling. Kravet är att arbetsgivarna avsätter pengar till kompetensutveckling och att varje medlema får individuella kompetensutvecklingsplaner.

 – Det är ett eftersatt område. Vi vill höja ambitionsnivån och tycker att det borde vara ett gemensamt intresse för arbetsgivare och arbetstagare. Det handlar ju om att utveckla verksamheten, säger Kurt Blomqvist.

I yrkandena finns också krav på att alla ska ha rätt till friskvård och att besöka sjukvården på betald arbetstid, att anställda under 40 år med reglerad arbetstid ska få 28 semesterdagar istället dagens 25, samt att de som har förtroendearbetstid och främst arbetar på helgerna ska ha rätt till minst en ledig helg per månad.

Ytterligare ett krav är att pastorer, diakoner och andra som har människovårdande yrken får regelbunden yrkeshandledning.

– Att jobba med människovårdande yrken är slitsamt. Även om man har en stark tro och övertygelse behöver man få ett professionellt stöd. Vi vill höja standarden så att alla får den möjligheten, säger Kurt Blomqvist.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum