×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kompetensmiljard ska lyfta äldreomsorgen

2011-02-10, Tidningenvision.se

Regeringen skjuter till en miljard för att höja kompetensen hos äldreomsorgspersonalen i kommunerna. Ersättningen bygger på hur många gymnasiepoäng undersköterskor och vårdbiträden läser in.

150 miljoner kronor 2011, 250 miljoner 2012 och 300 miljoner både 2013 och 2014. Så ska pengarna i det så kallade omvårdnadslyftet delas ut. Beslutet klubbades av regeringen i dag.

För att ta del av de statliga pengarna måste kommunerna först presentera en inventering av kunskapsläget bland personalen. 

– Kommunerna kommer att få pengar i förskott. Därefter räknas ersättningen av mot uppnådda gymnasiepoäng, berättar Henrik Kjellberg, politiskt sakkunnig på Socialdepartementet.

Från och med 2012 kommer kommunerna även att kunna få pengar för uppnådda poäng på yrkeshögskolan, det är ännu oklart vilka kurser som ska berättiga till ersättning. En mindre del av den statliga miljarden kommer att utgöras av en premie till de kommuner som presenterar bäst resultat utifrån sitt utgångsläge, med andra ord de kommuner som höjer utbildningsnivån bland sin personal mest.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum