×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ingen brådska med integritet på jobbet

2011-02-09, Tidningenvision.se

Redan i somras var det tänkt att den nya integritetslagen som ska göra det svårare för arbetsgivare att kontrollera anställda skulle träda i kraft. Nu anklagas regeringen för att gömma förslaget i byrålådan.

I maj 2009 presenterade Cathrine Lilja Hansson sin utredning Integritetsskydd i arbetslivet. Hon föreslog flera åtgärder för att stärka anställdas integritet på jobbet.

Det ska till exempel bli förbjudet för arbetsgivare att genomföra slumpvisa drogtester på anställda och svårare att begära ut utdrag ur brottsregistret.  Lagförslaget förbjuder också arbetsgivare att vända sig till Försäkringskassan för att kolla anställas sjukfrånvaro och att systematiskt fråga ut anställda om privatlivet.

Regeringen har haft förslaget på sitt bord i nästan två år. Trots det har Arbetsmarknadsdepartementet inte ens tagit ställning till om man ska skrota förslaget eller fortsätta processen för att införa den nya lagen.

Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) vill inte svara på frågor om lagförslaget. Genom sin pressekreterare säger hon att ”frågan är komplicerad och viktig och att arbetet därför måste det få ta sin tid”.

Samuel Engblom, jurist på TCO, säger att regeringen helst vill slippa införa strängare regler för arbetsgivarna.

–Det här är frågor som blir allt mer brännande på arbetsmarknaden men tyvärr så tycks det här förslaget ha hamnat i byrålådan.

Vad tror du det beror det på?

–Starkt motstånd från arbetsgivarsidan och feghet från regeringen.

Facken är positiva till lagförslaget men arbetsgivarna, däribland Sveriges Kommuner och Landsting, har sagt nej. De tycker att förslaget går för långt, är krångligt och kommer att leda till många tvister.

Samuel Engblom säger att det dyker upp små fall med kränkningar mot anställda hela tiden.

–Men det skulle behövas en stor skandal, som ett avslöjande av systematisk övervakning, för att få regeringen att göra något, säger han.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum