×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Han tar den säkra vägen

2011-02-08, Tidningenvision.se

En motorcykelolycka 1992 förändrade Jimmy Lundströms liv. Han låg i respirator i elva dygn och kunde varken gå eller prata när han vaknade. Nu använder han sina erfarenheter när han jobbar med trafiksäker­hetsfrågor i Karlskoga.<br />

Namn: Jimmy Lundström.
Arbete: Jobbar med trafiksäkerhetsprojekt i Karlskoga.
Lön: 18 600 kronor per månad.
Ålder: 37 år.
Familj: Fru och två barn, 8 och 5 år.
Bor: Villa cirka 7 km utanför Karlskoga.
Fritidsintressen: Umgås med familjen. Snickra.

Vad gör du konkret?
– Bland annat sysslar jag med att analysera trafikmiljön kring skolorna i kommunen.

Och det innebär?
– Att jag tittar på miljöerna och pratar med personal och elever. Men också med sopåkarna som kör till och från skolan, med företag i närheten som kanske har många transporter och så vidare. Jag försöker skaffa mig en helhetsbild av trafikmiljön på och kring skolan.

Vad ser du?
– Att det finns en hel del brister och att olika aktörer har olika uppfattning om vad som eventuellt kan vara farligt. Exempelvis vet föräldrar inte alltid hur barnen tar sig till och från skolan.

Hur vet du det?
– Vi gjorde en undersökning. Eleverna fick rita in sin skolväg på en karta och föräldrarna fick markera den väg de trodde att deras barn tog. Det stämde i de flesta fall, men i omkring 10 procent av fallen så skilde det sig.

Kan du ge exempel på brister du ser i den fysiska trafikmiljön?
– Det finns saker att förbättra på de flesta ställen. Exempelvis kan man fundera över hur föräldrar som skjutsar sina barn till skolan släpper av dem. På en del skolor finns en avstigningsplats på ena sidan gatan, mot skolan.

Men de som kommer från andra hållet släpper ibland ut barnen i gatan för att de ska springa över. Där kan det uppstå farliga situationer som skulle kunna byggas bort.

Nu har vi vinterföre och mörker. Är det något speciellt problem du tänker på med anledning av det?
– Reflexer. Pensionärer och små barn har reflexer men vi som är däremellan i ålder är dåliga på det. Mycket skulle vara vunnet om vi blev bättre på det.

Vid sidan av jobbet är du ordförande i Karlskoga trafiksäkerhetsråd. Vad gör ni där?
– I rådet ingår ett 20-tal föreningar och vi ordnar, och deltar i, aktiviteter av olika slag som har med trafiksäkerhet att göra. Bland annat har vi en gång om året en mörker­övning där de som är med verkligen får uppleva hur svårt det är att se människor och djur i mörker. Det brukar vara väldigt uppskattat.

Mer?
– I somras hjälpte vi Trafikverket och NTF med rastplatsaktiviteter på E18. Vi pratade med trafikanter, informerade om trafiksäkerhet, delade ut
reflexer med mera i nio veckor.

Det verkar som om du är väldigt engagerad i de här frågorna?
– Ja visst är jag det. Jag har ju en tung erfarenhet i bagaget så det uppfattas nog som att jag vet vad jag pratar om när jag manar till försiktighet i trafiken.

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum