×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler tjänstemän än arbetare med i facket

2011-02-08, Tidningenvision.se

Allt fler tjänstemän går med i facket medan allt färre arbetare väljer ett fackligt medlemskap. I dag är 73 procent av tjänstemännen med i facket medan bara 69 procent av arbetarna är det.

Trenden där TCO-förbunden ökar och LO-förbunden minskar fortsätter. Under förra året sjönk andelen fackligt anslutna arbetare och andelen organiserade tjänstemän steg. Det skriver Dagens Nyheter, som refererar till siffror som Anders Kjellberg, professor i sociologi vid Lunds universitet tagit fram. Siffrorna visar också att andelen privatanställda tjänstemän som är med i facket är lika stor som andelen arbetare som jobbar privat – 65 procent för båda grupperna.

– Att arbetarna i privat sektor inte länger har en högre organisationsgrad än tjänstemännen är en historisk milstolpe, säger Anders Kjellberg till tidningen.

Anders Kjellberg anser att de minskade skillnaderna mellan arbetare och tjänstemän beror på att avgifterna i LO-förbundens a-kassor höjts kraftigt på senare år medan många TCO-förbund på sista tiden kunnat sänka sina avgifter.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum