×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Färre anställda i kommunerna

2011-02-16, Tidningenvision.se

Antalet anställda i Sverige ökade något i fjol. Men ökningen har skett i privata företag medan kommuner och landsting har fortsatt att dra ned på personalen.

Under fjärde kvartalet 2010 arbetade 792 437 personer i kommunerna och 243 241 personer i landstingen. Jämfört med ett år tidigare är det en minskning med 0,7 respektive 1,3 procent – totalt cirka 9 000 personer –  visar statistik från SCB.

Flest landstingsjobb har försvunnit i Västernorrland, där antalet anställda minskade med 8,6 procent. Andra landsting som tydligt dragit ned är Södermanland (-6,2 procent) och Gävleborg (-4,7 procent). Bland kommunanställda är minskningen också störst i Västernorrlands län, följt av Gotland och Uppsala län.

I statlig och privat sektor gick utvecklingen åt andra hållet. Antalet statsanställda ökade med 1,7 procent och privatanställda med 2,5 procent. Inom privat sektor ökade antalet anställda både i industrin och tjänsteföretagen. Bland annat ökade antalet anställda i privata vård- och omsorgsföretag med 6 procent.  

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum