×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fackliga protester sprider sig i USA

2011-02-23, Tidningenvision.se

Offentligt anställda och fackliga demonstranter har ockuperat kongressbyggnaden i Madison, Wisconsin i protest mot förslag på att försämra kollektivavtal och andra villkor. Protesterna<br />sprider sig nu till flera delstater.

Orsaken till de starka reaktionerna är ett budgetförslag från den republikanska guvernören i Wisconsin, Scott Walker. Han vill stoppa det ökande underskottet genom att dra ner på pensioner och sjukförsäkringar för offentligt anställda och dessutom försämra möjligheterna att teckna kollektivavtal, rapporterar Sveriges Radios Ekoredaktion.

Om hans budget inte går igenom har han hotat med att massuppsägningar väntar.

Men demonstranterna, som alltså ockuperat hela kongressbyggnaden i Madison, avfärdar Scott Walkers hot och hävdar att det är ren skrämselpropaganda.

– Det här är ingen sparåtgärd, det är en facklig attack, förklädd till ett budgetförslag, sade Christine Sinicki, ledamot för demokraterna i Wisconsins kongress, till Ekot.

De fackliga protesterna har även spridit sig till Ohio och Indiana där liknande budgetförslag är på gång.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum