×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Facken tror inte på mer i plånboken

2011-02-07, Tidningenvision.se

Bara var fjärde fackligt aktiv i TCO-förbunden tror att medlemmarna kommer att få reallöneökningar i år. Det visar en ny undersökning.

I år beräknar Konjunkturinstitutet, KI, att löneökningarna kommer blir 2,7 procent i genomsnitt för alla löntagare. Eftersom inflationen beräknas hamna på omkring 2,2 procent skulle reallöneökningarna alltså bli 0,5 procent.

Men TCO-tidningens läsarpanel, som består av drygt 1 300 fackligt aktiva inom TCO-förbunden, är mer pessimistiska. Bara var fjärde, 25 procent, tror att deras medlemmar kommer att få någon reallöneökning över huvud taget.

Mest optimistiska är fackligt aktiva inom den privata sektorn. Av Unionens förtroendevalda tror 41 procent på reallöneökningar.

SKTFs centrala avtal med Sveriges Kommuner och Landsting säger att medlemmarnas löneökningar ska bli minst 1,5 procent i år.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum