×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Brott mot mbl ger kurs i vi-anda

2011-02-08, Tidningenvision.se

Nybro kommun anställde en ny kostchef utan att förhandla med facket. Arbetsgivaren slipper betala skadestånd men får istället bjuda alla SKTF-medlemmar på utbildning.

Strax för jul anställde Nybro kommun en ny kostchef. Men arbetsgivaren struntade i att kalla till mbl-förhandling innan man beslutade vem som skulle anställas. Personalchefen sade enligt tidningen Barometern att han medvetet undvek att förhandla med facket eftersom det var så bråttom med anställningen.

– Detta var ett så tydligt brott mot lagen om medbestämmande så kommunen medger att de gjort fel, säger Mats Sjöberg, ombudsman på SKTFs center i Linköping.

SKTF hade kunnat begära ett skadestånd från kommunen som då hade gått till fackförbundet. Istället har parterna kommit överens om att alla SKTF-medlemmar i kommunen och all personal på kostenheten ska få gå på föreläsning om hur man skapar laganda på arbetsplatsen.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum