×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Brister i kommunernas arbete mot drunkning

2011-02-25, Tidningenvision.se

Hälften av landets kommuner saknar uppsatta mål mot drunkningsolyckor. Det visar en enkätundersökning som Myndigheten för samhällskydd och beredskap har gjort.

Cirka 100 personer drunknar varje år i Sverige. För att få en uppfattning om det förebyggande arbetet har Myndigheten för samhällskydd och beredskap, MSB, skickat ut en enkät som 200 av landets 290 kommuner har svarat på.

Knappt hälften av kommunerna har satt upp mål och formulerat åtgärder för att minska risken för drunkningsolyckor. Tre fjärdedelar av kommunerna saknar också en funktion eller tjänsteman som har det övergripande ansvaret för det drunkningsförebyggande arbetet.

– Resultatet i undersökningen visar att såväl kommuner som myndigheter måste lägga större fokus på drunkningsförebyggande åtgärder, säger Christian Söder, handläggare på MSB, i ett pressmeddelande.

Det som lyfts fram som positivt är att många kommuner anser att livräddningsutrustningen hålls i gott skick samt att simundervisning numera erbjuds gratis till så gott som alla barn i grundskolan.

Sara Pramsten

sara.pramsten@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum