×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Avskedad får 880 000 kronor i skadestånd

2011-02-17, Tidningenvision.se

Arbetsdomstolen, AD, dömer Krokoms kommun att betala skadestånd på sammanlagt 880 000 kronor till en SKTF-medlem. Dessutom ska kommunen betala drygt 560 000 kronor till SKTF för rättegångskostnader.

I september 2007 avskedade Krokoms kommun en SKTF-medlem med hänvisning till en lång rad oegentligheter.  Det handlade bland annat om brott mot sekretess, utnyttjande av svart arbetskraft, ekonomiska oegentligheter och att medlemmen skulle ha förfalskat ett körkort, förmått en kvinna att göra abort och att medlemmen skulle ha hotat en person till livet och försökt köra över honom.

Polis och åklagare som utrett en del av anklagelserna har i samtliga fall lagt ned förundersökningarna i brist på bevis.

Nu har Arbetsdomstolen avgjort den arbetsrättsliga delen, och domen mot kommunen är hård. Inte på någon av de tolv punkter som kommunen hänvisat till går AD på arbetsgivarens linje.

I domen betas anklagelsepunkterna av en och en och granskningen utmynnar i samtliga fall i att kommunen inte kan styrka att det gått till på det sätt som påstås.

I ett par fall står ord mot ord, men AD kan i de fallen inte se att den som anklagar SKTFs medlem är mera trovärdig än medlemmen.

Slutsatsen är att Krokoms kommun inte har visat att det fanns skäl att avskeda SKTFs medlem. Det finns heller inte saklig grund för uppsägning.

Arbetsgivaren döms därför att betala ett allmänt skadestånd på 125 000 kronor till medlemmen plus ersättning för utebliven lön, sedan september 2007, på sammanlagt 754 000 kronor.

Dessutom får Krokom betala SKTFs rättegångskostnader på 561 461 kronor.

Domen innebär också att SKTFs medlem ska ha tillbaka sin anställning.

Om kommunen väljer att köpa ut honom är än så länge oklart. Det blir i så fall ytterligare en dyr nota för Krokom. Medlemmen har varit anställd i kommunen sedan i början av 1990-talet och har, om han blir utköpt, rätt till 32 månadslöner enligt Las, lagen om anställningsskydd.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum