×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

400 kommunpolitiker har hoppat av

2011-02-10, Tidningenvision.se

Nästan 400 kommunpolitiker har lämnat sina uppdrag i fullmäktige sedan valet i höstas. Största andelen avhoppare har Sverigedemokraterna.

Att en SD-ledamot hoppar av är nästan sju gånger så vanligt som för ledamöter från andra partier. Sedan valet har 87 Sverigedemokrater avsagt sig sina uppdrag i kommunfullmäktige. Det visar uppgifter från Valmyndigheten, rapporterar Sveriges Radios Ekot. Det är 13 procent av ledamöterna. För de andra partierna ligger avhoppen någonstans mellan två och tre procent.

Anders Sannerstedt, docent i statsvetenskap vid Lunds Universitet är inte överraskad av de många avhoppen.

– Man har kunnat se det här i lokala partier också. Vi såg det väldigt tydligt med Ny demokrati. Det är nog så att det är brist på intresse, och att man inte riktigt har insett hur mycket arbete som följer med om man ska göra jobbet ordentligt, säger Anders Sannerstedt, till Ekot.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum