×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ungdomsutredare hinner inte med jobbet

2011-02-16, Tidningenvision.se

150 socialsekreterare som arbetar med barn och unga i Stockholm ifrågasätter sina arbetsvillkor i ett brev till socialborgarrådet. ”Vi har bara möjlighet att arbeta med de mest akuta och redan utsatta ungdomarna”, skriver de.

Socialsekreterarna beskriver bland annat en arbetssituation med ” ett ökande antal anmälningar, utredningar och placeringar” samtidigt som antalet anställda är oförändrat. Socialsekreterarna tar även upp att nyexaminerade socionomer i hög grad får arbete i de socialt mest belastade områdena där det dessutom ofta saknas erfarna kolleger.

Resonemanget i brevet till socialborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) sammanfattas i fem frågor. Den sista frågan lyder: ”Hur tänker sig socialborgarrådet att utredande socialsekreterare skall prioritera? Om en godtagbar kvalitet skall nås så krävs antingen mer resurser i form av tid, pengar och personal eller så måste definitionen av uppdraget formuleras om. Hur och när skall det ske?”

Mikael Mattsson Flink, socialsekreterare som arbetar med ungdomar i stadsdelen Skärholmen, har författat brevet som undertecknats av 150 av hans kollegor i staden.

– Ska man vara lite tråkig så går allt tillbaka till att handla om resurser. Men det är resurser på flera olika sätt. Vi behöver både kompetens, mer personal och mer tid, säger han.

Sammanlagt arbetar omkring 250 socialsekreterare med utredningar av barn- och ungdomar inom Stockholms stad.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum