×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vårdcentraler stängs efter fusk

2011-12-02, Tidningenvision.se

Tre vårdcentraler i Göteborg som fuskat med ersättningar tvingas slå igen. Västra Götalandsregionen kräver tillbaka flera miljoner och förbereder en polisanmälan för bedrägeri.

Sammanlagt kräver Västra Götalandsregionen de tre vårdcentralerna på närmare sex miljoner kronor. Avtalen med vårdcentralerna sägs också upp, skriver Göteborgs-Posten.

På två av vårdcentralerna har man listat patienter som varit inskrivna på andra vårdcentraler och på så sätt fått ut flera miljoner för mycket i ersättning. På en av vårdcentralerna har man systematiskt tagit ut ersättning för dyrare behandling än den man gett. En av vårdcentralerna har också tagit ut stora summor i tolkersättning fast vårdpersonalen själv har tolkat.

–Alla måste kunna ha förtroende för vårdvalssystemet. Och vi har inte längre förtroende för de här vårdgivarna, säger Ralph Harlid, chef på hälso- och sjukvårdskansliet i Göteborg, till Göteborgs-Posten.
Det var Ralph Harlid som tog beslutet att häva avtalet med de tre vårdcentralerna.
 
Just nu pågår en utredning om de tre vårdcentralerna som kan leda till högre återbetalningskrav. Vårdcentralerna kan också bli polisanmälda.
 
I höstas beslutade Stockholms läns landsting att häva avtalen med två vårdcentraler i Stockholm, bland annat på grund medicinska brister.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum