×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Uppdelad vård fick kritik i riksdagen

2011-12-16, Tidningenvision.se

Bryt upp den hårda ansvarsuppdelningen mellan kommun och landsting. Det menade flera talare vid en offentlig utfrågning om äldreomsorgen i riksdagen i går.

Sjuka äldre som i skytteltrafik förs mellan hemmet, korttidsboenden och akutvården. Det var en av de bilder som målades upp när riksdagens socialutskott i går höll offentlig utfrågning om äldrevården.

Yngve Gustafson, professor i geriatrik på Umeå universitet, beskrev en situation där vårdplatserna på sjukhusens geriatriska avdelningar skurits ner drastiskt. Resultatet är bland annat en tyngre börda för omsorgen i kommunerna och att antalet fallolyckor bland äldre ökat.
–Det är en anomali att sjukvård och äldreomsorg är skilda åt i dag, sa Yngve Gustafson.

Han fick medhåll av Karl Erik Olsson, ordförande i pensionärsorganisationen SPF.
–Vi behöver en huvudman, inte dela upp det mellan kommun och landsting, sa han.

Utfrågningen kom också mycket att handla om minimibemanning, diskussionen om kvalitet och vinstkrav, samt arbetsförhållanden för undersköterskor i omsorgen.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum