×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tuff situation för chefer i omsorgen

2011-12-09, Tidningenvision.se

Många chefer inom äldreomsorgen tycker att de inte har tillräckliga resurser för att ge de äldre en värdig omsorg. Det visar en undersökning Vision har gjort.

Vision har frågat 500 chefer inom både privat och offentlig äldrevård. Svaren visar att mer än var tredje chef inte tycker att de har förutsättningar för att bedriva en värdig äldreomsorg. Cheferna inom den privata omsorgen är något mer positiva än de som arbetar i kommunerna.

- Det behövs både resurser, mandat och en ökad professionalisering av äldreomsorgen. Dessutom behövs ett större utbyte med forskning för att kunna uppnå ett mer evidensbaserat arbetssätt, säger Annika Strandhäll, ordförande i Vision, i ett pressmeddelande.

Bland svaren finns bland annat kommentarer om att de ekonomiska resurserna saknas och att det finns för lite personal.
Svaren visar också att två av tre chefer tycker att kvaliteten i äldreomsorgen har utvecklats till det bättre under de senaste åren. Även på den frågan tycker cheferna i de privata företagen i större utsträckning att det har blivit bättre.

Undersökningen visar också att det finns en skepsis mot kommunernas uppföljning av omsorgen. Fler än hälften tycker att uppföljningarna är för dåliga. Tre av fyra chefer är positiva till införande av ett kvalitetssäkringssystem.
Nästan alla chefer, nio av tio, tycker att de kan påtala brister i verksamheten.

Läs hela rapporten på Visions webbplats.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum